داکت اسپلیت چیست ؟

داکت اسپلیت یک سیستم تهویه مطبوع است که توان تولید باد خنک و گرم  (توسط کویل آبگرم یا هیت پمپ) را دارد. . داکت اسپلیت به اسپلیت کانالی نیز معروف است که به دلیل استفاده از کانال هایی از جنس گالوانیزه، فلکسی بل و یا پلی یورتان برای انتقال هوا به محیط می باشد. داکت اسپلیت کمی شبیه به کولرهای گازی است، با این تفاوت که به جای اسپیلت یا پنلی که روی دیوار نصب می شود و روکار است، از یک یونیت داخلی توکار برای تهویه هوا در این سیستم استفاده می شود و از طریق دریچه ریزش هوا، باد تولید شده به محیط می رسد.

داکت اسپلیت چه ویژگی هایی دارد ؟

داکت اسپلیت برای تمام مصارف مسکونی، اداری و تجاری مورد استفاده قرار می گیرد. به کارگیری کانال کشی برای این سیستم تهویه مطبوع موجب افزایش کارایی و استفاده از آن برای چند اتاق به صورت همزمان شده، این ویژگی در واقع یکی از مواردی است که آن را با اسپیلت های دیواری متمایز می‌کند و مهم ترین تفاوت کولرگازی با داکت اسپلیت می باشد. وجود کانال‌های تهویه باعث می‌شود که هوای مطبوع (سرد یا گرم) به‌طور یکسان و متوازن در تمام قسمت‌های درون ساختمان توزیع گردد.

کنترل دمای محیط  توسط ترموستات داکت که با استفاده از ریموت کنترل یا گوشی تلفن همراه کنترل می شود صورت می گیرد.

داکت اسپلیت شامل دو قسمت یونیت داخلی و یونیت خارجی است. یونیت داخلی در زیر سقف کاذب ساختمان‌ها نصب می‌شود. یونیت داخلی داکت اسپلیت درون محیط تهویه شونده و یونیت خارجی در بیرون از محیط تهویه شونده قرار می‌گیرد. یونیت داخلی، هوای محیط را دریافت کرده (توسط کانال برگشت) و پس از خنک یا گرم کردن هوا، توسط کانال رفت آن را توزیع می‌کند

داکت اسپلیت با کمپرسور دور ثابت  :

کمپرسور این نوع داکت اسپلیت همان‌طور که از نام آن پیداست، با دور ثابتی کار می‌کند. به این معنا که همواره برای سرمایش، به اندازه‌ی ثابتی برق مصرف می‌کند. برای مثال اگر دمای اتاق ۳۰ درجه باشد و بخواهیم آن را با داکت اسپلیت به ۲۵ درجه برسانیم، کمپرسور با مصرف میزان ثابتی انرژی برق (مثلا ۱۵ آمپر) روشن شده و پس از رساندن دمای محیط به ۲۵ درجه، خاموش می‌شود. سپس در صورت بالا رفتن دمای محیط، دوباره روشن شده و همان میزان آمپر را مصرف می‌کند

 

  • قدرت بیشتر، صرفه جویی در مصرف آب و برق، اشغال فضای کمتر و مصرف برق پایین‌تر داکت اسپلیت نسبت به کولرهای گازی معمولی
  • جدید و به روز بودن سیستم داکت اسپلیت و امکان تنظیم دمای خودکار متناسب با محیط
  • امکان تزریق هوای تازه‌ی خارج از ساختمان به محیط تهویه شونده
  • توزیع هوای گرم یا سرد بصورت متوازن به درون محیط تهویه شونده (از طریق کانال‌های انتقال هوا)
  • هزینه تعمیر و نگهداری پایین
  • امکان کنترل هزینه‌ وکاهش مصرف برق داکت اسپلیت متناسب با نیازهای ساختمان تهویه شونده
  • دارا بودن فیلتر هوا و تزریق هوای مطبوع و بدون آلودگی به محیط تهویه شونده
  • مقرون به صرفه بودن استفاده از داکت اسپلیت با کویل آب‌گرم، به دلیل تامین آب‌گرم توسط موتورخانه یا پکیج
  • امکان تنظیم دستی دما برای هر یک از اتاق‌های محیط تهویه شونده وجود ندارد. زیرا داکت اسپلیت، هوای سرد یا گرم را از طریق یک کانال مشترک انتقال می‌دهد.
  • داکت اسپلیت تمام قسمت‌های محیط را تهویه می‌کند. در این صورت حتی اگر قسمتی از محیط نیاز به تهویه نداشته باشد (یعنی خالی و بدون استفاده باشد)، داکت اسپلیت هم‌چنان کار تهویه هوا را انجام می‌دهد و باعث اتلاف انرژی می‌شود.
  • داکت اسپلیت برای گردش هوای محیط تهویه شونده از فن استفاده می‌کند. از این رو در صورت وجود سکوت، صدای این فن شنیده می‌شود و ممکن است باعث ناراحتی افراد شود.

نکته: دو مشکل اول با به‌کارگیری دریچه‌های دمپردار موتوری و نصب ترموستات مجزا برای هر بخش، قابل کنترل است. همچنین مشکل آخر نیز با نصب دقیق و استاندارد دستگاه داکت اسپلیت توسط متخصصین فنی، تا حدی حل خواهد شد